FRI FRAGT OVER 499,- / Tilbud 5x Lip Care Stik læbepomade spar 20%

Mit liv med eksem – sådan får du kontrollen! 

Med dette oplæg vil jeg tage dig med på en rejse, som jeg har været igennem med min eksem, på både godt og ondt. Jeg deler min historie og alle mine gode råd og erfaringer med eksem, som jeg har gjort mig.
Og bedre endnu - jeg vil introducere dig til, hvordan du får kontrol med eksemen og bruger den til, at lytte til din krop.

Det er en historie, som jeg har ville dele længe! Fordi jeg tror på, at det kan hjælpe mange og gøre eksemramtes rejse kortere og mere simpel.

Det lyder lidt kliché, at du kan trives med eksem. Men jeg har lært, at se det som en "gave". Til tider kan det være svært, men det kan lade sig gøre, at bruge eksemen til noget konstruktivt. Dette vil jeg komme nærmere ind på. Men for, at du kan forstå, hvordan jeg er kommet hertil, hører der en længere historie og et langt forløb bag.

Min historie med eksem

Eksemens start – 3 mdr. gammel

Jeg fik eksem da jeg var knap 3 mdr. Det viste sig på hele min krop. Her var det selvfølgelig ikke mig, som tog kampen op, men mine kære forældre, som ihærdigt forsøgte, at hjælpe mig. De søgte hjælp hos egen læge og hudlæger, som anbefalede fede cremer fra apoteket og gav mine forældre råd om kost, påklædning og vaskemidler.

Gode råd

• Fugt eksemen med en fed creme (se produkt anbefaling sidst i opslaget)
• Undgå skyllemiddel
• Undgå uldtøj direkte på huden
• Vær opmærksom på fødevarer som komælk, tomat, gulerødder, stærke krydderier

Som barn med eksem – allergi, hormoncreme og hudlæger

Jeg fik konstateret atopisk eksem også kaldt børneeksem, som helt enkelt betyder, at min eksem er kronisk og dermed noget jeg aldrig vil slippe helt af med. Jeg blev, som barn oftest ramt på hænder, arme og i knæhaser.

I takt med, at jeg fik høfeber som barn var det med til, at forværre mit eksemudslæt om sommeren. Særligt når jeg var på græs og ude at lege. Irritationen var stor fordi det kløede og gjorde ondt, men også fordi det var synligt og så ”ulækkert” ud når det var slemt i udbrud.

Jeg kan huske, at jeg ofte italesætte min eksem overfor mine legekammerater fordi jeg frygtede, at de skulle synes jeg var "ulækker" eller være bange for, at det smittede. Og selvom de andre børn nok ikke tænkte så meget over det, så følte jeg alligevel det fyldte meget i min hverdag!

Da jeg var barn brugte jeg produkterne Helosan, Locobase og Aloe Vera Gel til, at fugte huden med når den var tør. Og derudover brugte jeg hormoncreme i de perioder, hvor udbruddet var slemt. Så vidt jeg kan huske har jeg brugt hormoncremerne Fucicort, Fucidin, Locoid og Elocon, som alle fire indeholder binyrebarkhormon.
Jeg besøgte utallige hudlæger og allergiklinikker. Svaret var det samme ”du skal bruge denne hormoncreme når dit eksem er i udbrud". Hormoncreme skal bruges i perioder og udtrappes. Du må derfor ikke bruge det for ofte. Problemet var bare, at eksemen blev ved med, at vende tilbage. Og sådan er det jo, når det er atopisk eksem. Det vil sige, at hormoncreme hjælper med, at hele huden her og nu. Det hjælper ikke på problemet med eksem eller arbejder med årsagen til, at det kommer.

Som teenager med eksem – forværret allergi og fortsat brug af hormoncreme

I mine teenageår fyldte eksemen ikke helt så meget, da jeg brugte hormoncreme, så snart det blussede op. Men mine problemer med høfeber og madallergi fyldte meget. Allergipiller hjalp mig ikke, de gjorde mig bare enormt træt! Jeg baksede med slem høfeber, dyreallergi og madallergi, hvor jeg reagerede på de fleste grøntsager og frugter. Når jeg spiste disse fødevarer blussede min eksem op. Og når min eksem blussede op, brugte jeg hormoncreme efter lægens anvisninger. Det var blevet en tilvænning, at bruge hormoncreme og jeg havde ”accepteret” at sådan var det. Et produkt jeg var afhængig af. Den gang var det vigtigst for mig, at mine hænder var pæne, så jeg tænkte ikke på konsekvenserne ved brug af hormoncreme.

Som ung med eksem

”Som ung” – ja det er jeg vel stadig i en alder af 26 år, men her taler jeg om før jeg kom hertil. Da var jeg stadig plaget af mine allergier. Faktisk var min høfeber så slem, at jeg ofte lå syg, når det var højsæson. Min eksem blussede op på mine hænder. Jeg kunne ikke længere gå med ringe og jeg endte endda med, at have hvide handsker på til daglig, fordi min eksem var så slem. Mine hænder væskede og var åbne sår. Jeg følte mig, som Michael Jackson med mine hvide handsker på og det værste var, at de tiltrak mere opmærksom omkring min eksem, som jeg ellers ønskede, at skjule.
Den største fejl, som jeg gjorde var, at gemme mine hænder. Jeg gemte dem ved, at trække blusen ned over fingrene, knyttede dem sammen, holdte den ene hånd over den anden og gemte hænderne mellem mine lår når jeg sad ned. Og det var bestemt ikke godt for min eksem. Det var med til, at holde eksemen varm og fugtig. Min eksem fik ikke luft, den blev forværret og den fik lov til, at fylde alt for meget!

Det eneste tidspunkt min eksem og allergier kom i trivsel, var når jeg rejste sydpå til solen og det salte hav. 

Gode råd

• Lad ikke eksem styre din hverdag
• Giv din eksem luft 
• Kom ud i solen og bad i saltvand når du kan 

Ung og tid til forandring – alternativ hjælp og en ny livsstil

En sommer var min høfeber på sit værste og eksemen fyldte alt for meget i min hverdag. Jeg kom til et punkt, hvor jeg var syg af høfeber, havde ondt på mine hænder så jeg knap kunne tage opvasken eller noget andet, som krævede håndkraft. Jeg gik rundt med handsker på, blev indendørs om sommeren og ja… jeg følte mig slet ikke tilpas!

Jeg var vred og ked af, at læger ikke kunne hjælpe mig med andet end at ”stikke” en hormoncreme i hånden på mig og udskrive allergipiller til mig, som gang på gang viste, at de ikke gjorde en forskel for mig eller gavnede mig på sigt.

En studie-ven fortalte mig, om en alternativ behandler, som havde gjort en kæmpe forskel for hendes trivsel. Og på det tidspunkt var jeg villig til at prøve alt. Jeg har aldrig været imod alternative veje, men jeg var endnu ikke gået den vej. Jeg startede hos en alternativ behandler ved navn Karina, som var dannet kinesiolog, akupunktør og zoneterapeut. Og her fik jeg øjnene op. Jeg fik troen på bedring. Et nyt syn på, hvordan kroppen hænger sammen. Refleksion over min levestil. Og en respekt for min krop. Jeg fik så meget med på min vej, som jeg aldrig vil være foruden. Jeg fik naturmedicin, kostråd, teer, akupunktur og daglige ritualer, som sammen skulle få mig i bedring.

En vigtig ting jeg lærte var, at ALTING HÆNGER SAMMEN! Eksem, allergi og hudproblemer blive berørt af din kost, brug af produkter og vores mentale tilstand. Det er simpelt, men knap så nemt, at få i balance. Og jeg øver mig stadigvæk. 

Det var på dette tidspunkt jeg begyndte, at lave mine egne hudplejeprodukter, som nu er bedre kendt, som Natural by Oline hudpleje. Jeg startede for knap 5 år siden med, at lave mine produkter selv, da jeg blev klogere på, hvad kosmetikprodukter egentlig indeholder. Og da kunne jeg bedre forstå, hvorfor min hud altid slog ud når jeg brugte hudplejeprodukter fyldt med syntetiske ingredienser og konserveringsmidler. Også selvom jeg købte ”naturprodukter”. Så jeg begyndte, at lave mine egne cremer, som hjalp med at berolige, fugte og pleje min eksem når den blussede op. 

Min høfeber og madallergi derimod, kom i bedring efter mine behandlinger hos Karina. Pludselig kunne jeg spise grøntsager og frugt, som jeg ikke havde kunne røre i årevis! Og jeg kunne gå en tur i parken uden, at få de slemme symptomer. Nogle dage kunne jeg mærke forkølelse og lidt irritation i øjnene, men slet ikke i samme grad, som jeg tidligere har været plaget.

Det var så BEFRIENDE! Jeg kunne dufte forår og sommer igen!

Gode råd

• Undgå konserveringsmidler i fødevarer og hudpleje
• Spis økologisk
• Brug kun rene produkter, gælder i hudpleje, hårpleje, shampoo, makeup
• Spis årstidens frugt og grønt. Din krop har brug for netop det!
• Vitaminer. Tjek om du har vitaminmangel
• Fortræk tøj i naturmaterialer. Undgå syntetisk tøj og lad din hud ånde
• Drik en masse vand!
• Undgå for meget hvede og sukker (det har indflydelse på din Candida svamp)
• Tag en pause fra mælk. Prøv får og gede-produkter, det kan fungere bedre

Der findes så mange naturlige alternativer! Dermed ikke sagt at alt naturligt er godt. Men, hvis du spørg mig, så er et naturligt valg ALTID bedre end syntetisk, når vi har muligheden for at vælge! Vi er trods alt selv organisk skabt. Og disse "leveregler" er egentlig meget simple og en tur "tilbage i tiden" inden vi havde så mange valgmuligheder.

Hvorfor er det vigtigt, at gøre alle disse ting når du har eksem? Du bliver nød til, at se kroppen som en helhed! Alt det du spiser og påfører din krop får indflydelse på det din krop viser af signaler, som eksempelvis eksem eller allergier. Hvis du spiser rene råvarer og varieret kost, så er du sikker på, at din krop får de vitaminer og proteiner den har behov for og det vil den også takke dig for! Det er alt sammen vigtigt for en krop i trivsel! Hudpleje, hårpleje, makeup – er noget mange påfører hver evig eneste dag. Hvis disse produkter indeholder syntetisk kemi, så kan det også få indflydelse på din eksem og trivsel.

Vidste du at, op til 60 % af det som påføres huden, kan trænge ind i blodbanen og senere lagres i kroppen?

Selvom jeg overholdte alle disse ”leveregler” så var min eksem stadig udbredt og på et tidspunkt blev den værre end nogensinde. Men jeg havde også kvittet hormoncreme helt, så måske var det en reaktion på den forandring jeg var igennem. Måske det var hormonelt. Det ved jeg ikke. Men jeg gjorde noget godt for mig selv – uden tvivl!
Den STØRSTE FEJL var bare, at alle de nye ting, som jeg skulle ændre i min livsstil, fyldte hele min hverdag, som også rummede mit studie, bachelor, arbejde, kæreste, lejlighed og familie. Jeg er i dag sikker på, at selvom disse ændringer var gode for mig, så stressede det mig også mere end jeg på det tidspunkt var klar over. Og hvis der er noget, som kan forværre hudproblemer – så er det når du er stresset! Alt dette blev jeg meget klogere på senere i mit forløb. 

Mine bedste råd

• Alt hvad du påfører din krop skal kunne spises!
• Stress ikke over dine ændringer/forbedringer – Find balancen i dét

Ovenstående råd giver jeg altid mine kunder, som søger råd. Og med dét mener jeg, at det vigtigste er, at du har dig selv med hele vejen! Du har ikke travlt, du er i gang med forbedringer. Det er en proces som ikke kan fremskyndes. 

Et eksempel, hvor jeg ikke havde mig selv med...

Jeg skulle undgå gluten, sukker og mælk i min kost. Jeg overholdte det til punkt og prikke. Når jeg var på besøg, på hotel, ude at rejse. Altid! Men det var en kamp og en stressfaktor, at sikre mig, at jeg kunne spise den mad der blev serveret eller om jeg skulle have madpakke med.
Det stressede mig mere end det gjorde godt, det var jeg bare ikke klar over på det tidspunkt. Og i dag ville jeg have sagt til mig selv:

"Hvede er ikke farligt, det er naturligt. Det er sukker heller ikke. Spis det, hvis du er ude og nyd det! Du kan ændre dine daglige rutiner og det er nok til start”

Grunden til, at jeg var så stringent var fordi jeg så inderligt ville blive fri for min eksem og allergier. Og de gange jeg på uheldigvis fik serveret noget jeg ikke kunne tåle, da reagerede jeg tydeligt med eksemudbrud. Men i dag er jeg sikker på, at det har været mine tanker og desperation, som har påvirket mig.

Et dilemma - Naturlig livsstil vs. hormoncreme og ny alternativ vej

Undervejs i mit forløb med kostændring og naturmedicin fik jeg det hidtil værste eksemudslæt på mit ben. Og jeg følte mig magtesløs! Det var en smerte, som var helt ubeskrivelig. Det kløede, det væskede og der var svien konstant. Det endte med, at jeg gik med forbinding på benet fordi det væskede så meget.

Jeg havde svoret mig selv, at jeg skulle være tro mod min nye livsstil uden hormoncreme og med naturlige tilvalg. Jeg havde det godt med min nye livsstil og mine allergier var kommet i bedring. Bare ikke min eksem! Den bredte sig og ligegyldig, hvad jeg brugte af cremer, naturlige salver, kost og naturmedicin, så var det bare ikke nok.

Jeg søgte anden alternativ hjælp hos en Healer ved navn Anitta. Og hun var lige, hvad jeg havde brug for! Fokus var ikke på min kost, men på MIG! Det skal siges, at Anitta rådede mig til samme livsstilsvalg, som jeg allerede levede efter, men hendes healing og terapeutiske tilgang gjorde noget godt for mig. Psykisk og fysisk! Jeg lærte meget hos Anitta om mig selv. Noget jeg inderst inde godt var klar over, men som jeg lukkede øjnene for. Og noget af det jeg lærte, som stadig giver god mening for mig er;

"eksem kan forstås, som en beskyttende barriere mod omverdenen"

Eksem forværres når man er stresset, ked af det, i ubalance eller forvirret. Eksem forværres af følelsesmæssige ubalancer og blokeringer. Tænk dig om. Er der mon nogle af disse punkter du kan arbejde med eller som du skal være mere opmærksom på?

Jeg følte jeg havde det godt da jeg besøgte Anitta. Og det havde jeg også, men der var bestemt også nogle områder, hvorpå jeg havde skabt følelsesmæssige blokeringer for mig selv. Helt ubevidst, men for at beskytte mig selv. Og det gør mange af os. Det er menneskets natur. Det kan fx opstå pga. kærestesorg, familie-problemer, venskaber eller arbejdsrelaterede problemer. For mig var nogle af mine blokeringer kommet i mine teenageår, som havde en hård tid med veninde- og drenge problemer. Disse blokeringer var med til, at holde mig tilbage og ikke tage imod al den kærlighed, som var omkring mig.  I hvert fald ikke det hele. Og blokeringerne forhindrede mig også i, at dele al den kærlighed jeg rummede. Noget delte jeg selvfølgelig! Men jeg kunne godt genkende de ting Anitta talte med mig om. Jeg kunne godt åbne mere op og jeg holdte mig tilbage!

Gode råd

• Skab/ styrk din jordforbindelse 
• Tag imod og giv al den kærlighed du rummer og som er omkring dig
• Træk vejret helt ned i maven, hver dag, flere gange dagligt
• Giv slip på dine bekymringer
• Overvej om du har skabt blokeringer der skal slippes
• Fokusér mere på DIG!

Jeg fik meget ud af vores samtaler og hendes healing. Jeg blev klogere på mig selv og fik hjælp til at bearbejde gamle følelser og dermed løsne op for de blokeringer, som havde sat sig.  I mit forløb med healing begyndte min eksem af blive bedre på mine hænder. Men mine ben var stadig ramt af slem eksem. Jeg endte derfor med at søge hudlæge, hvilket Anitta også anbefalede mig. Inderst inde kendte jeg deres svar og ”løsning”. Og rigtig nok. ”Du skal bruge hormoncreme”.

Jeg var stædig! Jeg ville simpelthen ikke bruge den hormoncreme! Jeg havde i største delen af mit liv været afhængig af hormoncreme og det var ikke en holdbar løsning. Men en midlertidig løsning. Og ulempen ved hormoncreme, som jeg har erfaret er, at huden bliver tyndere og dermed mere sensitiv ved brug. Og det er et kæmpe problem når huden i forvejen er skrøbelig!

Jeg havde et kæmpe dilemma med mig selv! Jeg var grædende og havde mange smerter på mit ben. Der blev konstateret, at der var gået stafylokokker i min eksem. Så det bredte sig voldsomt og hurtigt. Og til sidst var jeg godt klar over, at der ingen anden udvej var. Jeg måtte bruge den hormoncreme indtil sårene var helet. Jeg havde jo prøvet alt andet og det var ikke nok.

En ting skal slås fast. Og en anden ting lærte jeg af dette!
Jeg er bestemt ikke fortaler for brug af hormoncreme. Og slet ikke efter jeg har fundet ud af, hvor meget naturprodukter kan løse af indre og ydre problemer. MEN når det er sagt, så lærte jeg at alting har en grænse. Hvis du er kommet til et punkt, hvor du føler der ingen vej er tilbage. Ja, så er hormoncreme nogle gange løsningen her og nu, men også kun en midlertidig løsning! Hormoncremen brugte jeg denne ene gang. Jeg fik mit meget slemme eksemudbrud slået ned, jeg fortsatte min healing hos Anitta og gik straks tilbage til mine naturprodukter.

Kontrol over eksemen!

Efter et liv/ langt forløb med eksem, frustrationer, smerter, behandlinger, apotekscremer, hormoncremer, læger og hudlæger, så følte jeg for første gang en sammenhæng og balance i mit mindset og med min eksem, som var kommet under kontrol. 

Jeg har nu lært, at mærke efter og tyde min eksem, som tydeligt fortæller mig når det er noget galt eller noget, som jeg skal ændre på! Det ser jeg tydeligt, da min eksem viser sig;

• når jeg spiser, rør eller påfører noget, som min krop ikke vil have
• når jeg er ”stresset” og har glemt at trække vejret dybt
• når jeg ikke har "jordforbindelse" 

Jeg bruger min eksem til, at blive klog på, hvad der er godt og sundt for mig. For det er lige nøjagtig det den viser! Din forværres ved forkerte fødevarer, syntetiske produkter, følelsesmæssige ubalancer og mer’ til. Jeg har lært, at tyde min eksem og derfor kan jeg nu kontrollere den! Ved, at være opmærksom på tegnene og agere ud fra dem.

Det kan du også lære!

Jeg har løbende nævnt nogle af de gode råd jeg kan give dig til, at få kontrollen over din eksem - Jeg har samlet alle råd nedenfor og tilføjet flere råd. Rejsen har været lang for mig. Det behøver den ikke være for dig. Du har svarene lige her. Du skal blot implementere dem i din hverdag. Så hvis du døjer med eksem, som jeg og ønsker en bedring uden en afhængighed af hormonocremer, så skal du lave om på din livsstil, tage mine råd til dig og bliv klogere på dig selv og din eksem!

Men HUSK det er vigtigt, at du finder din egen balancegang. Hvis du ikke kan finde trivslen med det, så lad vær! Det kan kun få større konsekvenser for din eksem. Du skylder det dog et forsøg, for disse livsstilsvalg er gode for dig!

En lille tilføjelse…

Du vil muligvis møde modstand! Meget modstand når du vælger denne vej. Måske fra personer omkring dig, som ikke kan forstå dine valg eller tankegang. Og helt sikkert fra det sundhedssystem vi har i dag, hvor der ikke er meget plads til alternative behandlinger. Men mit råd er – Bliv ved! Det er dit valg, dit liv og det er dig, som kan mærke din krop og dens signaler.

Samlet gode råd - Der giver dig kontrollen over eksem! 

Praktiske råd

• Undgå skyllemiddel
• Undgå uldtøj direkte på huden
• Fortræk tøj i naturmaterialer. Undgå syntetisk tøj og lad din hud ånde
• Bad i tempereret vand. Undgå at bade i for varmt vand
• Fortræk naturmaterialer fremfor plastik, medmindre det fremmer allergiske reaktioner
• Vælg natursæber uden ”laureth sulfat”

Håndeksem:
• Vask hænder i lunkent vand
• Tør grundigt men nænsomt dine hænder
• Anvend handsker når du laver mad og gør rent. Brug en bambushandske og en plastikhandske udover
• Giv dine hænder luft
• Vælg handsker af skind og/eller merinould
• Creme dine hænder med Hand Butter fra Natural by Oline

Psykiske råd

• Stress ikke over dine ændringer/forbedringer – Find balancen i dét!
• Skab/ styrk din jordforbindelse
• Tag imod og giv kærlighed
• Træk vejret ned i maven, hver dag, flere gange dagligt
• Giv slip på bekymringer
• Overvej om du har skabt blokeringer der skal slippes
• Fokusér mere på DIG!
• Lad ikke eksem styre hele din hverdag

Kost råd

• Drik en masse vand!
• Undgå for meget hvede og raffineret sukker
• Tag en pause fra mælk. Prøv får og gede-produkter
• Undgå konserveringsmidler
• Spis økologisk
• Vær opmærksom på tomat, jordbær og stærke krydderier
• Spis årstidens frugt og grønt. Din krop har brug for netop det!
• Tjek om du har vitaminmangel

Hudpleje råd 

• Sørg for, at fugte eksemområdet ofte, med en fed creme. Jeg anbefaler Body Butter eller Hand Butter  
• Alt, hvad du påfører din krop skal kunne spises!
• Undgå konserveringsmidler i din hudpleje
• Påfør kun rene natur produkter, gælder i hudpleje, hårpleje, shampoo, makeup
• Vælg en naturlig og troværdig hudpleje
• Kom ud i solen 
• Bad i saltvand når du kan
• Klø ikke i eksem. Det var svært og nogle gange umuligt, men det er det værste du kan gøre.  

Jeg vil til hver en tid anbefale mine egne produkter Natural by Oline, da jeg kan stå inde for hver en ingrediens og har udarbejdet produkterne til netop en sensitiv og tør hud, som min egen. Produkterne er 100% naturlige, med koldpresset og økologiske olier. De er uden vand og konserveringsmidler. Produkterne kan anvendes af alle og er gode til alle os, som vil undgå syntetisk kemi! Dit behov for ansigtspleje og kropspleje kan dækkes og din eksem vil få glæde af Natural by Oline naturprodukter. 
Læs mere her

God fornøjelse!

Hvis du har spørgsmål eller brug for vejledning, så kontakt mig endelig. Jeg hjælper gerne. 

De bedste hilsner
Oline 

100 % naturlig hudpleje af Natural by Oline
Udvalg af produkter, som er særligt gode til at fugte

Body Butter 120 ml
Body Butter 120 ml
Body Butter 120 ml

Body Butter

Hand Butter 60 ml
Hand Butter 60 ml
Hand Butter 60 ml

Hand Butter

Body Oil 50 ml
Body Oil 50 ml
Body Oil 50 ml

Body Oil

Face Cream 30 ml
Face Cream 30 ml
Face Cream 30 ml
Face Cream 30 ml

Face Cream

Mit liv med eksem - Sådan får du kontrollen! – Natural by Oline