Fri fragt fra 499,-

Hvad gør jeg når min baby har tør hud?

Jeg skriver om gode råd der kan hjælpe babys tørre hud og anbefaler nogle af mine produkter, som egner sig til babypleje. Disse anbefalinger er baseret på min lange livshistorie med eksem/tør hud og nu også med erfaringer fra kunder, som har afprøvet mine produkter på deres børn og dem selv. 

Min mission med dette indlæg er at hjælpe de forældre, som er frustreret over deres babys problemer med tør hud, udslæt eller eksemlignende symptomer. Og hvis jeg kan hjælpe med min viden og mine produkter, så vil det glæde mig meget! 

Når det kommer til babypleje, så er det et område jeg virkelig er opmærksom omkring, særligt når det omhandler min datter. Min særlige opmærksomhed skyldes at jeg har atopisk eksem og det vil jeg gøre alt for, at min datter ikke skal blive udsat for.
Min datter har heldigvis ikke fået symptomer på eksem, men hun har haft små tørre områder som har krævet ekstra pleje. Hvilket mange oplever med sine kære små. Og det kan jeg heldigvis holde ’nede’ ved brug af mine produkter og erfaringer.

Jeg er kommet frem til nogle generelle råd om babypleje, som er simple og nemme at ændre på, men som gør en kæmpe forskel på din barns hud. Nogle af rådene gælder også for os voksne, som har sensitiv hud fx påklædning og når vi går i bad.

Generelle råd til din baby med tør hud

Når dit barn er i bad…

 • Bad dit barn i lunkent vand.
  Pas på at vandet ikke er for varmt, det kan irritere sensitiv hud.

 • Bad dit barn 2 x ugentlig og vask med klud de andre dage.
  Så bevarer dit barns naturlige fedtlag og undgår at tørre huden mere ud end højst nødvendig.

 • Vask dit barn med en blød natursvamp.
  Brug enten dine hænder eller en blød svamp til at vaske dit barn, så huden bliver skånet mest muligt for grove eller syntetiske vaskeklude.

 • Vask dit barn med en naturlig sæbebar.
  Det er en rigtig god idé at være kritisk når det gælder produkter til dit barn. Selvom produkterne har certificeringer som virker fornuftige, så anbefaler jeg altid at bruge en naturlig sæbebar uden tilsat parfume.

Når dit barn skal klædes på…

 • Brug kun tøj i naturmaterialer
  Barnets hud ånder bedst i tøj af naturmaterialer fx bomuld, bambus, viskose eller merinould. Vær dog opmærksom på at uldtøj direkte på dit barn hud kan irritere huden. Brug derfor uldtøj uden på bomuld.

Når du skifter dit barn…

 • Anvend bløde vaskeklude i natur materiale.
  Jeg anbefaler MeSoft 10x10 til bleskift og afvaskning af dit barn, da produktet er lavet af bomuld, de er bløde og skånsomme på huden.

 • Brug lunkent vand når du skifter dit barn.
  Pas på at vandet ikke er for koldt eller varmt da det kan irritere huden.

 • Undgå så vidt mulig vådservietter. Selvom de er praktiske, så indeholder de ingredienser som er unødvendige at påføre dit barn.

Når du vasker dit barns tøj…

 • Vaskemiddel Tænk over vaskemiddel, brug aldrig skyllemiddel

Når du plejer dit barns hud…

 • En god og effektiv olie og creme til dit barn.
  Læs mere om de nedenfor.

En god og effektiv pleje af dit barns hud kræver også nogle gode produkter. I dette blogindlæg anbefaler jeg mine egne hudplejeprodukter fra Natural by Oline. Det gør jeg fordi jeg kan stå 100% inde for produkterne og fordi jeg ved at de er 100% naturlige og egner sig til en ny og sensitiv hud. Jeg har erfaret på min datter at produkterne er gode og jeg har fået gode tilbagemeldinger fra kunder som har afprøvet produkterne. Derfor anbefaler jeg dette videre.

Til din baby med tør hud, anbefaler jeg produkter Jojoba Baby Oil og Body Butter fra Natural by Oline. Det er to produkter som enhver forældre bør have i hjemmet til sine små. Nedenfor forklarer jeg lidt om produkterne, hvordan de skal anvendes og hvorfor de ikke kan undværes.

Jojoba Baby Oil

Produktet er god babyolie da olien er mild, hurtigt absorberende og genkendelig for kroppen, idet olien minder om hudens naturlige fedtstof. Produktet er også en god babyolie til badet. Læs mere her

100% natural 
100% økologisk

Sådan bruger du Jojoba Baby Oil

 • Tilsæt olien i vandet når du bader dit barn.
  Smør gerne dit barn ind i olien imens dit barn er i bad. Således at huden ikke når at tørre ud og stadig er blødgjort af vandet.

 • Tilsæt olien i vandet hver gang dit barn er i bad.
  Anvend ca. 3-5 pump.

 • Produktet smøres direkte på babys tørre hud og masseres ind, indtil olien er suget ind. Gør det gerne flere gange om dagen.

 • Anvend produktet til babymassage

 • Når du skifter dit barn, så anvend olien til at smøre dit barn med efter aftørring.
  Olien hjælper på røde numser.

 • Tilsæt lidt olie på kluden når du skifter dit barn. Det gør det nemmere at rengøre dit barn, det virker mere blidt og samtidig giver du huden pleje.
Body Butter

Produktet består af 100% plejende og naturlige ingredienser. Body Butter er god til tør hud da produktet har en fed konsistens, som holder huden fugtig med sit indhold af sheabutter, hybenkerneolie, arganolie og salvie. Læs mere her

100% natural 
92% økologisk 

Sådan bruger du Body Butter 

 • Påfør lidt af produktet direkte på de udsatte områder og massér det godt ind på din babys tørre hud. Gør dette ca. 2-3 gange dagligt.

 • Har din baby brug for fugt på hele kroppen anbefales det, at varme produktet op mellem håndfladerne, hvorefter et tyndere lad fordeles på kroppen.

 • Brug produktet på din babys kinder og hænder når vejret et køligt og blæsende, det hjælper på tørhed og frostskader. Påfør det gerne morgen og aften.

Jeg håber du kan bruge mit blogindlæg!

De bedste hilsner 
Oline 

 

Hvad gør jeg når min baby har tør hud? – Natural by Oline